Cik liela ir ielu sporta ietekme uz modi, sportu, tehnoloģijām? Noskaidro “Ghetto Games” koferencē!

2023. gada 13. decembrī kinoteātrī “Apollo Kino Akropole Rīga” pulcēsies vadošie ielu sporta un kultūras eksperti no visas pasaules, lai konferencē “Medicines for Worlds Ghetto’s” vēstītu par aktualitātēm un problēmām. Šī ir jau 7. starptautiskā konference, ko rīko “Ghetto Games”. Dalība ir bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots.

Šī gada konferencē tiks runāts gan par ielu sporta pārmaiņu spēku pasaules kopienās, gan arī diskutēs vai sporta totalizatori ir savienojami ar jauniešu un veselīga dzīvesveida projektiem. Konferencē piedalīsies jomas eksperti no 10 valstīm, tostarp Kolumbijas, Austrijas, Dānijas, Lietuvas, Grieķijas, Nīderlandes, Zviedrijas, Latvijas, Norvēģijas un Spānijas, Ukrainas.

Galvenās konferences tēmas
1. Zāles nelabvēlīgajām apkaimēm: pasaules piemēri kā ielu sports ir veicinājis pozitīvas sociālās pārmaiņas sabiedrībā;
2. Sporta totalizatori un jauniešu projekti: sporta totalizatoru uzņēmumu potenciālā loma jauniešu iniciatīvu atbalstīšanā – par vai pret?
3. Ielu sports un tehnoloģijas: tehnoloģiju loma sportiskajos sasniegumos – tikai dizaina elements vai instruments jaunu dalībnieku piesaistei un labākiem rezultātiem?
4. Mode un māksla: kā un kāpēc ielu sports diktē modes tendences un kāda ir attīstības perspektīva?
5. Ielu sporta enerģijas nezūdamības likums: vai ielu sports izglābs profesionālo sportu līgas?

Konferences organizatore Sanda Gertnere uzsver, ka pasākums būs saistošs gan pašvaldībām un sporta pasākumu organizatoriem, gan pašiem jauniešiem, influenceriem, skolotājiem un vecākiem. Aptaujas rāda, ka Latvijā vairāk nekā puse iedzīvotāju ar sportu nodarbojas 1-2 reizes nedēļā, taču pieaugot jauniešu aktivitāte mazinās. “Ir būtiski veicināt auniešu iesaisti sportiskās aktivitātēs ne tikai, lai sasniegtu augstus sportiskos rezultātus. Ielu sports un kultūra ir platforma, kas piedāvā izpaust talantus, veidot kontaktus un projektus kā spēli – tas ir aizraujoši un iesaistoši. Ghetto Games ir pierādījums, ka šī metode strādā, lai noturētu jaunieti kustībā ilgtermiņā. Taču šādu piemēru ir vēl un vēl un par tiem dzirdēsim konferencē!” saka S. Gertnere.

Konferencē uzstāsies 11 lektori no 11 valstīm, kuri dalīsies ar saviem pieredzes stāstiem, izaicinājumiem un panākumu atslēgām. Starptautiskais notikums ir lielākā pieredzes un iedvesmas platforma Eiropā, kas īpaši aktuāla pašvaldību pārstāvjiem, politikas veidotājiem, pasākumu organizatoriem un jauniešiem, kuri plāno savu karjeru saistīt ar pasākumu organizēšanu.

Dalībnieku reģistrācija līdz 2023. gada 1. decembrim vietnē www.conference.ghetto.lv.

Dalība konferencē – bez maksas.
Konferences valoda – angļu.

Konference tiek īstenota ar Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.-2025.gadam valsts budžeta finansējumu.