“Yound Media Sharks” aicina uz mediju meistarklasēm Rīgā, Jūrmalā un Kuldīgā

Lai veicinātu medijpratību un iedvesmotu jauniešus, organizācija “Avantis” un kustība “Young Media Sharks” no 28. novembra līdz 7. decembrim organizē mediju meistarklašu tūri Rīgā, Jūrmalā un Kuldīgā.

Meistarklases visas trijās vietās vadīs “Young Media Sharks” rudens nometnes vieni no dalībnieku visaugstāk vērtētajiem pasniedzējiem. No 28. novembra līdz 7. decembrim dažādās meistarklasēs jauniešiem un visiem interesentiem būs iespēja uzzināt par mākslīgā intelekta nozīmi, sociālo tīklu mārketingu un aktualitātēm, mediju satura veidošanu un video filmēšanu.

Meistarklašu tūre tiks atklāta 28. novembrī plkst. 17.00 “Young Media House” Blaumaņa ielā 38/40 ar Arta Krilova no digitālās aģentūras Wrong meistarklasi “Mākslīgā intelekta renesanse”. Artis Krilovs ir komunikācijas stratēģis, kurš vairāk nekā piecpadsmit gados industrijā izstrādājis komunikācijas stratēģijas lielai daļai Latvijas lielāko zīmolu, veidojis un palīdzējis izstrādāt kampaņas un zīmolu stāstus, kuri plūkuši laurus gan vietējos, gan ārvalstu radošajos konkursos.

Savukārt Raimonds Platacis, radošās kopienas “Latgalactica” veidotājs, mārketinga speciālists, kurš savas karjeras laikā strādājis ar spilgtākajiem Latvijas un pasaules zīmoliem, vadīs mediju satura ideju meistarklasi un “Creo Dizains” grafikas dizainere un sociālo mediju menedžere Katrīna Malacanova iepazīstinās ar jaunākajām sociālo tīklu mārketinga tendencēm.

Savās zināšanās un pieredzē dalīsies arī “Yound Media Sharks” nometnes absolventi: digitālā satura veidotāja, TV raidījumu vadītāja Nansija Garkalne, kuras tēma ir “Es ticu, es redzu, es daru!”; žurnāliste un digitālā satura veidotāja Lāsma Ločmele, kura attīsta sevi arī producēšanas lauciņā un  kurai patīk būt kameras kā vienā, tā otrā pusē, stāstīs, kā nonākusi līdz “Mīlu, ko daru!”; savukārt video veidotājs Emīls Smiļģis ir profesionāls fotogrāfs, videooperators un montētājs, multimediju entuziasts, kurš iemūžina cilvēku svarīgākos mirkļus jau teju 10 gadu, un viņš dalīsies
pieredzē par fotogrāfiju un video veidošanu.

Pateicoties Vācijas vēstniecības un Kuldīgas novada atbalstam, mediju meistarklases jauniešiem būs iespēja apmeklēt bez maksas.

Meistarklašu kalendārs

Rīga / “Young Media House” / Blaumaņa iela 38/40 (bijušā “Čarlstona” telpās)

28. novembrī

Plkst. 17.00 Mākslīgā intelekta renesanse – Artis Krilovs (“Wrong”)
Plkst. 18.00 Es ticu, es redzu, es daru! – Nansija Garkalne (“Young Media Sharks”, LTV 16+)

29. novembrī

Plkst. 17.00 Sociālo tīklu mārketings – Katrīna Malacanova (“Creo Dizains”)
Plkst. 18.00 Kā atrast sevi mediju okeānā? – Lāsma Ločmele (“Young Media Sharks”)

Jūrmala / Jūrmalas Jauniešu iniciatīvas centrs / Kauguru parks

16. decembrī

Plkst. 16.00 Mediju satura ideju meistarklase – Raimonds Platacis (“Latgalactica)
Plkst. 19.00 Video veidošana – Emīls Smiļģis (“Young Media Sharks”)

Kuldīga / Jauniešu māja / Jelgavas iela 26

7. decembrī

Plkst. 17.00 Sociālo tīklu mārketings – Katrīna Malacanova (“Creo Dizains”)
Plkst. 18.00 Es ticu, es redzu, es daru! – Nansija Garkalne (“Young Media Sharks”, LTV 16+)