Drosmīgākie jaunieši uzdrīkstas īstenot sapņus


Ir noteikti pieci jaunieši no visas Latvijas, kas saņems Narvesen finansējumu savu sapņu un ieceru piepildīšanai. Kopumā dalībai pieteicās 44 jaunieši no visas Latvijas vecumā no 15 līdz 20 gadiem, no kuriem žūrija izvēlējās 24 pieteikumus. Katrs no tiem cīnījās par finansējumu 2000 eiro apmērā sava izaugsmes potenciāla apgūšanai, talantu attīstībai un ieceru īstenošanai.

 

“Šogad konkursā piedalījās drosmīgi jaunieši ar skaistiem sapņiem. Katrs no viņiem zināja, ko tieši grib un kā vislabāk nonākt līdz savam mērķim. Pozitīvi ir tas, ka viņi aktīvi iesaistās skolas un ārpusskolas aktivitātēs, attīstot savu redzesloku un pašu spējas, kas vēlāk noderēs ieceru piepildīšanā. Jaunieši darbojas vietējā televīzijā, pašu spēkiem izveido interešu klubus, nodarbojas ar autosportu, piedalās debašu turnīros un rīko bezmaksas attīstošās nodarbības vienaudžiem. Šie ir tikai daži no uzņēmīgu jauniešu, kas šogad iesniedza pieteikumu dalībai konkursā, vaļasprieku piemēriem. Ir lieliski redzēt, ka viņi spēj ne vien izsapņot savu ideju, bet arī cīnīties par tās realizāciju, kas ir svarīgi savu mērķu sasniegšanai,”konkursa gaitu komentē SIA Narvesen Baltija valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica.

 

Vidzemē uzvaru izcīnīja 17 gadu vecais triatlonists no Burtnieku novada – Savēlijs Suharževskis. Viņš sapņo uzlabot savu sniegumu un piedalīties Eiropas triatlona kausa sacensībās, tāpēc saņemtos līdzekļus izlietos sagatavošanās treniņnometnei un dalībai sacensībās. Kurzemē par uzvarētāju kļuva 16 gadu vecais skrējējs no Aizputes Artūrs Niklāvs Medveds, kurš ar skriešanu nodarbojas jau 6 gadus. Artūrs sapņo nākamajā gadā doties uz Eiropas čempionātu U-18 grupā. Lai jau laikus sāktu gatavoties, konkursā iegūto naudu viņš iztērēs skriešanas inventāra iegādei, kā arī ārzemju treniņnometnes apmeklējumam.Screen Shot 2017-01-05 at 14.41.23

Par Latgales reģiona uzvarētāju kļuva 16 gadu vecais Raivis Isakovičs, kurš sapņo kļūt par videooperatoru, tāpat kā viņa tēvs. Par saņemtajiem līdzekļiem viņš iegādāsies videokameru, gaismu komplektu un statīvu, kas ļaus viņam biežāk iesaistīties ar filmēšanu saistītos projektos un pilnveidot savas prasmes. Zemgalē par uzvarētāju kļuva 15 gadu vecais Dāvis Vāceris, kas aizraujas ar informātiku un matemātiku un vēlas kļūt par informātikas tehniķi. Tāpēc, lai jau tagad attīstītu savas prasmes, par iegūto naudu viņš plāno iegādāties robota sagatavi, kas ļaus viņam trenēties programmēšanā. Savukārt par Rīgas reģiona uzvarētāju kļuva 15 gadu veca tramplīnlēcēja no Ogres. Šarlote Šķēle ir pirmā meitene Latvijas vēsturē, kas nodarbojas ar šo sporta veidu. Lai uzlabotu savu sniegumu un gūtu jaunas zināšanas un iemaņas šajā sporta veidā, konkursā saņemto naudu viņa novirzīs sporta treniņu un nometņu apmeklējumam ārpus Latvijas.

 

“Mums ir liels prieks, ka jaunieši ne tikai sapņo, bet arī cīnās par savām idejām. Viņi balsu vākšanas procesam pievērsās ļoti radoši, piemēram, veidoja virālus video, aktīvi nodarbojās ar pašreklāmu sociālajos tīklos, kā arī iesaistīja draugus, paziņas un domubiedrus gan Latvijā, gan ārzemēs. Ir ļoti svarīgi izsapņot sapņus, taču tikpat svarīgi ir arī pašiem darīt visu iespējamo, lai nokļūtu soli tuvāk sava sapņa īstenošanai. Patiesi novērtējam jauniešu uzdrīkstēšanos un drosmi pieteikties konkursam Diena kā piedzīvojums un ceram, ka viņu piemērs un uzņēmība nākamajā gadā iedvesmos pieteikties arī citus vienaudžus,” stāsta jauniešu organizācijas Avantis direktore Ilona Bičevska.

 

Diena kā piedzīvojums ietvaros 15 līdz 20 gadu veciem jauniešiem tika sniegta iespēja pierādīt sevi dažādās jomās: mākslas, mūzikas, zinātnes, sporta, moderno tehnoloģiju un citās. Piecu labāko un pārliecinošāko pieteikumu autori pa vienam no katra Latvijas reģiona saņēma līdz 2000 eiro finansējumu sava talanta attīstībai un ieceru īstenošanai.

 

Šarlote Šķēle, Rīgas reģions

Screen Shot 2017-01-05 at 14.21.23«Ar tramplīnlēkšanu nodarbojos jau 9 gadus. Šo gadu laikā esmu uzkrājusi labu pieredzi, bet šobrīd ir vajadzība palielināt šo pieredzi un fizisko sagatavotību, lai gūtu labus sasniegumus augsta līmeņa sacensībās. Diemžēl Latvijā nav pietiekami augstu tramplīnu un ir jāapmeklē tie ārpus Latvijas. Tādēļ esmu ļoti priecīga par to, ka man bija iespēja piedalīties šādā konkursā, jo šī naudas balva man sniegs iespēju apmeklēt nometnes ārzemēs, iegūt jaunu pieredzi un sagatavoties Pasaules čempionātam 2017. gada ziemā. Līdz ar to, ja es sasniedzu labus rezultātus Pasaules čempionātā, esmu soli tuvāk tam, lai 2018. gadā varētu pārstāvēt Latviju 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs, kas, manuprāt, ir katra kārtīga sportista sapnis.»

 

Artūrs Niklāvs Medveds, Kurzeme

Screen Shot 2017-01-05 at 14.23.24«Esmu pateicīgs saviem atbalstītājiem un balsotājiem, kas ļāva man uzvarēt konkursā. Par iegūto naudu iegādāšos sev profesionālu sporta inventāru un došos uz sporta nometni Portugālē, lai tur iegūtu jaunu pieredzi un uztrenētu vēl labāku fizisko formu. Līdz ar to varēšu sevi sagatavot augstākam līmenim, jo diemžēl, trenējoties Latvijā, līmenis nav tik augsts kā citur pasaulē. Līdz ar to varēšu sevi salīdzināt ar sportistiem no ārvalstīm un redzēt, uz ko esmu spējīgs, lai varētu izpildīt normatīvus un doties uz Eiropas Jauniešu olimpiādi un nest Latvijas vārdu pasaulē. Ar skriešanu nodarbojos piekto gadu.»

 

Dāvis Vāceris, Zemgale

Screen Shot 2017-01-05 at 14.22.17«Par konkursa balvu esmu ļoti priecīgs, jo beidzot arī pats varēšu uzkonstruēt savu robotu. Un arī tāpēc, ka konkurence bija ļoti sīva. Līdz šim nevienu robotu pats neesmu uzkonstruējis. Par konkursā iegūto naudu nopirkšu robota komplektu – mazu datoru uz ritentiņiem ar papildu aprīkojumu, kuram pats var rakstīt programmas. Esmu izvēlējies sākt ar vienkāršāko, lai pakāpeniski apgūtu sarežģītākas lietas šajā jomā. Līdzīgus pašgatavotos robotus redzēju Jelgavas tehnikumā, kurus bija konstruējuši skolas audzēkņi. Pamēģināju tos darbībā un nolēmu, ka arī man kādreiz būs savs robots. Līdz šim ar programmēšanas pamatiem esmu saskāries tikai teorētiski – skolā informātikas stundās, bet tur nemācīja konkrēti par robotiem. Izveidojot robotu un tam ieprogrammējot manis veidotu programmu, gribu parādīt sev un saviem vienaudžiem, ka ar pacietību un neatlaidīgu darbu var īstenot sapni.»

 

Savēlijs Suharževskis, Vidzeme

Screen Shot 2017-01-05 at 14.24.23«Liels paldies Narvesen par rīkoto konkursu Diena kā piedzīvojums un iespēju īstenot savus sapņus un mērķus. Saņemto naudas balvu izlietošu manas sporta izaugsmes īstenošanai. Kopš 2010. gada nodarbojos ar triatlonu, 2013. gadā tiku Latvijas Junioru izlasē un sāku braukt uz nometnēm vienu reizi gadā bet, sākot jau ar šo gadu, pirmo reizi dzīvē būs iespēja rīkot nometni arī ziemas sezonas laikā, un šī būs ļoti svarīga nometne sporta formas uzturēšanai ziemas periodā. Kā arī līdz ar šīs balvas iegūšanu varēšu palielināt Eiropas mēroga sacensību skaitu sezonas laikā.»

 

 

Raivis Isakovičs, Latgale

Screen Shot 2017-01-05 at 14.24.02«Man uzvara Narvesen rīkotajā konkursā ir viens no soļiem tuvāk mana sapņa piepildīšanai. Protams, uzvara nenāca viegli, bet neesmu radis padoties nekādu grūtību priekšā, lai sevi pilnveidotu un attīstītu. Par iegūto finansējumu noteikti iegādāšos labu personīgo datoru, kas pašlaik man ir liels trūkums, montējot un rediģējot dažādus video, un jaunu kameru, ar kuru varēšu tvert vēl stabilākus, labākus un aizraujošākus video. Zinu, ka jebkuru sapni var piepildīt tikai ar ilgu darbu, neatlaidību un mērķtiecību. Esmu nolēmis kļūt par vienu no labākajiem videooperatoriem Latvijā, varbūt pat pasaulē. Mans hobijs tā pa īstam attīstību uzsāka apmēram pirms trim gadiem, kad sāku darboties Ludzas novada Bērnu un Ludzas jauniešu centra pulciņā LudzaTV, tas bija svarīgs solis manā dzīvē.»

Apsveicam!

atelsarpulksteniSkrējējs Artūrs Niklāvs Medveds jau sācis īstenot savus sapņus – viņš ir ne tikai izcīnījis 1. vietu Latvijas čempionātā krosā, bet arī iegādājies GARMIN FORERUNNER sporta pulksteni, kas nākotnē ļaus sasniegt vēl labākus rezultātus.