Fotokonkurss – RHS Photographic Competition (slēgts)

Raksta: Paula Sonita Deruma

RHS Photographic Competition ir fotokonkurss, kurā aicināts piedalīties ikviens bērns, pusaudzis vai pieaugušais – konkursam nav vecuma ierobežojumu. Fotokonkursu organizē Karaliskā dārzkopības biedrība, un tam nav dalības maksas. Tā kā konkursa uzdevums ir fotogrāfēt dabu, izcili, ja dalībniekam nav sveša dzīve laukos vai vismaz mājas tuvumā atrodas kāds parks. 

Iesūtītos konkursa darbus vērtēs žūrija, un tiks apbalvoti pirmo 3 vietu ieguvēji. Pieaugušo kategorijās 1. vietai £500, 2.vietai £250, 3.vietai £150, Portfolio kategorijā labākajam £500. Bērnu un pusaudžu kategorijās 1. vietai  £150, 2.vietai £75, 3.vietai £50. Grand Prix pieaugušajam – 5000 mārciņas, bet Grand Prix bērnam vai pusaudzim – 750 mārciņas. 

Vērtēšana notiks 10 dažādās kategorijās

  1. Dārzs (fotogrāfijā attēlots viss dārzs vai dārza daļa, nevis viens augs);
  2. Savvaļas daba (fotogrāfijā attēlots kukainis, putns vai cits dzīvnieks, kas atrasts dārza tuvumā, bet ikdienā dzīvo savvaļā);
  3. Augi (fotogrāfijā attēlots viss augs vai augu puduris tā dabiskajā vidē (Nevis auga daļa!));
  4. Radošās fotogrāfijas (Oriģinālas, ar dārzu, dabu saistītas fotogrāfijas, kuras drīkst būt apstrādātas);
  5. Makro (Fotogrāfijas, kurās tuvplānā attēlota kāda auga daļa);
  6. Telpaugi (fotogrāfijas, kurās attēloti telpās augošie augi);
  7. 11-18 gadi (Pusaudžu, kuru vecums ir  no 11 līdz 17 gadiem, fotogrāfētas fotogrāfijas, kas saistīta ar dārzu, augiem, vai brīvdabu);
  8. Līdz 11 gadiem (Bērnu, kuri jaunāki par 11 gadiem, fotogrāfētas fotogrāfijas, kas saistīta ar dārzu, augiem, vai savvaļas dabu);
  9. Sociālie tīkli (Fotogrāfijas, kurās attēlots jebkas, kas saistīts ar dārzkopību vai savvaļas dabu, jāievieto savā Facebook, Instagram vai Twitter kontā ar tēmturi #RHSPhotoComp);
  10. Portfolio (Jāizveido portfolio, kurā ir vismaz 6 fotogrāfijas ar kopīgu tēmu, kuras kopā veido izstādi.  Fotogrāfijām obligāti jābūt saistītām ar augiem vai dārzkopību, šajā kategorijā nedrīkst iesniegt fotogrāfijas, kurās attēloti savvaļas dzīvnieki. Šajā kategorijā iesniegtās fotogrāfijas pašam autoram obligāti ir arī jāizprintē un jāeksponē izstādē).

 

1.-8. kategorija: Lai piedalītos konkursā, dalībniekam līdz 2021.gada 1.februāra plkst. 10.00 vietnē https://support.rhs.org.uk/photographiccompetition/entrantdetails.aspx?competitionid=8 jāiesniedz savas fotogrāfijas. 

 Viens dalībnieks var iesniegt līdz 5 fotogrāfijām (tās visas var būt vienā vai dažādās kategorijās).   Katrs attēls nedrīkst pārsniegt 4MB, bet nepieciešamības gadījumā konkursa organizatori var likt atsūtīt augstas izšķirtspējas fotogrāfiju (oriģinālu). Fotogrāfijām nedrīkst būt ūdenszīmes, apmales vai uzraksti. 

9.kategorija: Katru mēnesi (līdz 2021.gada janvārim ieskaitot) ikviens var savā Facebook, Twitter vai Instagram kontā ar tēmturi #RHSPhotoComp  publicēt līdz 5 fotogrāfijām. Drīkst būt ūdenszīme. 

10.kategorija: Lai piedalītos konkursā, līdz 2021.gada 1. februāra 10.00 jāiesūta vismaz 6 attēli, izmantojot failu pārsūtīšanas rīku, piemēram, “WeTransfer”, jāatsūta uz e-pastu Photoportfolio@rhs.org.uk . Katram attēlam jābūt 4-10MB lielam. 

Plašāka informācija: 

https://www.rhs.org.uk/Promotions/rhs-photo-competition/terms-and-conditions

un https://www.rhs.org.uk/Promotions/rhs-photo-competition