Iegūsti iespēju piedalīties Venēcijas kinofestivālā!

Konkurss jauniešiem – iespēja pierādīt sevi filmu īsrecenziju rakstīšanā un piedalīties Venēcijas kinofestivāla jauniešu žūrijā!

Kinoteātris “Splendid Palace” un kinoteātris “K.Suns”, kas ir divi vienīgie Latviju pārstāvošie kinoteātri Eiropas filmu kinoteātru tīklā Europe Cinemas, izsludina konkursu jauniešiem, kuri interesējas par kino un vēlas pārbaudīt savas prasmes kinofilmu īsrecenziju rakstīšanā. Uzvarētājs iegūs galveno balvu – pilnībā apmaksātu ceļazīmi uz Venēcijas kinofestivālu un unikālu iespēju klātienē izbaudīt pasaulē vecākā kinofestivāla atmosfēru, īpašās meistarklasēs tikties ar pasaulē pazīstamiem režisoriem un producentiem, baudīt filmu programmu, kā arī kopā ar atzītiem kino ekspertiem diskutēt par tajā redzēto.

Venēcijas Starptautiskajā kinofestivālā šogad jau septīto gadu darbosies jauniešu žūrija “28 Times Cinema”, kas tiek atlasīta starptautiska konkursa kārtībā, dodot iespēju jauniešiem no visas Eiropas. “Dienas, ko pavadīju Venēcijas kinofestivālā, atmiņā paliks visu mūžu. Vārdos grūti aprakstīt to kino atmosfēru, ko tur baudīju. Šis projekts deva iespēju satikt jauniešus no visas Eiropas, ar kuriem diskutēt par tikko redzētām filmām. Tā bija iespēja satikt cilvēkus, kuriem kino ir sirdslieta un, par to runājot, acīs deg tā īpašā liesma,” pagājušā gada Venēcijas kinofestivāla iespaidos dalās pagājušā gada pārstāve no Latvijas Zane Timoņina.

Par konkursa norisi

Konkurss noritēs divās kārtās. Visus iesūtītos darbus izvērtēs pašmāju žūrija, kuras sastāvā ir kinokritiķe Daira Āboliņa, kas žūrijā pārstāv kinoteātri “Splendid Palace”, kinoteātra “K.Suns” vadītājs Juris Zviedris un Nacionālā Kino centra vadītāja Dita Rietuma. No visiem iesūtītājiem darbiem žūrija atlasīs četrus konkursa dalībniekus, kurus izvirzīs uz otro kārtu – šie darbi tiks sūtīti uz Europa Cinemas biroju. Savukārt Europa Cinemas atlasīs to dalībnieku, kurš iegūs galveno balvu apmeklēt Venēcijas kinofestivālu.

Prasības dalībniekiem

Saskaņā ar Europe Cinemas noteikumiem, konkursa dalībniekiem:

  • jābūt vecumā no 18 līdz 25 gadiem;
  • teicami jāpārvalda angļu valoda – gan rakstiski, gan mutiski;
  • jāmāk formulēt savu viedokli un labi izteikties, lai varētu gatavot īsrecenzijas par filmām un piedalīties diskusijās.

Visiem konkursa dalībniekiem līdz 28. aprīlim jāiesniedz angļu valodā aizpildīta pieteikuma forma, kas ietver:

  • informāciju par sevi – izglītību, darba pieredzi, valodu zināšanām utt.;
  • trīs aprakstus (ne garākas par sešiem teikumiem) par trīs ainām no trīs nesen redzētām kinofilmām;
  • viena recenzija par nesen redzētu filmu, kas ir bijusi kinoteātra “Splendid Palace” vai “K.Suns” repertuārā. Obligāta prasība – šai recenzijai jābūt gan angļu, gan latviešu valodā;
  • mīļāko filmu TOP 5;
  • motivācijas apraksts, kādēļ žūrijai vajadzētu izvēlēties Tevi kā Latvijas pārstāvi jauniešu žūrijā Venēcijas festivālā.

Konkursa aprakstu un pieteikuma formu var atrast: http://ej.uz/28timescinemakonkurss

Aizpildītu pieteikuma formu konkursa dalībnieki var sūtīt uz e-pastu splendid@riga.lv. Konkursa rezultāti tiks publicēti kinoteātra “Splendid Palace” un “K.Suns” mājaslapās.