latviešu

Uzdrīksties un dari – stāsti par latviešu uzņēmumiem

Ir sācies jau atkal jauns gads, kad katram no mums ir apņemšanās un lietas ko vēlamies sasniegt. Tas ir laiks, kad varam pāršķirt jaunu lapaspusi un sākt atkal visu no jauna. Dažkārt šīs apņemšanās izkūp līdz ar pirmās iedvesmas pazušanu vai grūtībām. Bet šis gads būs īpašs! 2017.gads-gaiļa gads būs kā rīta modinātāja sauciens saullēktā. Lai katram šogad būtu uzdrīkstēšanās un iedvesma darīt, tad iepazīstināšu ar 4 latviešu jaunajiem, mazajiem uzņēmumiem, kuram katram ir savs stāsts un dzirkstelīte radošuma.

Mākoņogas

Vēl tikai 1.decembrī izlaistais Mākoņogu plānotājs latviešu valodā jau ir iemantojis cilvēku uzmanību. Plānotājs ir veidots tā, lai katrs pats varētu būt sava plānotāja dizaineris, tas nozīmē, ka iekšlapas tiek stiprinātas ar dzelzs riņķiem un tās iespējams izņemt, pielikt klāt jaunas – veidot pēc savām sajūtām un gaumes.  Plānotājs ir  radīts radošiem cilvēkiem un lietojams no abām pusēm, tam ir divi vāki – viena puse paredzēta ikdienas darbiem, mērķu sarakstiem un uzdevumiem, otra puse ir veidota kā katra lietotāja skiču/projektu grāmata.  Iekšpusē ir vairākas kabatiņas, kur noglabāt uzlīmītes, čekus vai citus sīkums, ir arī vieta pildspalvai un visu pārējo. Pašai Mākoņogu vadītājai Lindai Ķuzei – enerģiskai jaunajai māmiņai, šis projekts jau ir ilgus gadus lolots. Ideja par plānotāju aizsākās augstskolas laikā. Jau no mazotnes Linda ir rakstījusi dienasgrāmatas, veidojusi dažādus atmiņu blociņus, iedvesmas grāmatas – likusi savas sajūtas uz papīra. Tā nu radies plānotājs – pārdrošajiem sapņotājiem, enerģiskajiem un mērķtiecīgiem ceļā uz lieliem sasniegumiem.

 

“Vēlos iedvesmot sievietes būt aktīvām un izkrāsot savu ikdienu košās krāsās. Darīt darbus ko mīli, būt patiesām, izaicināt sevi, noķert mākoni un sapni.” 

makonoga 

AIY

Visi sirdī jaunie noteikti atradīs kādu skaistu rokdarbu pie jaunajiem uzņēmējiem no  Aiy. Aiy produkti sevī apvieno sietspiedes, adījuma un izšūšanas tehnikas, kas piedāvā minimālistiskus, stilīgus un rotaļīgus dizaina cimdiņus un cepures, auduma maciņus un maisiņus. Tagad tev būs iespēja sagādāt sev stilīgus un siltus pāri dūraiņus priekš ziemas! Aiy ir interneta veikals platformā etsy (aiyshop.etsy.com).

 

 Ideja par uzņēmumu radās spontāni un tai pat laikā tas bijis ilgi plānots process. Doma, ka vajag taču kaut ko savu, bija jau sen. Tomēr ideja, ka vajag tagad, radās pilnīgi spontāni.” 

15942356_1318558961523786_2052650252_nayebildearmaku

 

Kā reiz kāds teica – trakajiem pieder pasaule. Jo kā pats uzņēmums uzskata, jābūt  gataviem pieņemt dažādus izaicinājumus, un patiesībā jau iedvesmu var atrast ik uz soļa, jātur tikai acis un ausis vaļā. Galvenais ir sākt!

Burzclothing 

Visi dabas bērni sarosās, jo ja vēl neesi dzirdējis par BURZ clothing, tad ir pēdējais laiks. Divas meitenes no Jelgavas ir atgriezušas lina modi jaunā un modernā veidolā. Kā pašas meitenes saka:

 

BURZ ir mūsu mīlestība pret linu! Lina apģērbi  izskatās lieliski, dabiski, un tam piemīt organismam labvēlīgas īpašības. Linam ir bagāta vēsture un laika gaitā pārbaudīta kvalitāte.”  

Burz 

Tikai nesāciet satraukties, ja uzrodas pāris burzījumi valkājot, jo tā, kā uzskata pats uzņēmums, tā ir preces pievienotā vērtība. Tas netiek ražots, lai stāvētu uz pakaramā, bet iedvesmotu cilvēkus justies ērti un brīvi ikdienā. Meitenes stāsta, ka ideja par savu apģērbu līniju tiek attīstīta jau no aizpagājušās vasaras,  taču oficiāli zīmols pastāv vairākus mēnešus. Bet kā tad viss radās? Tas aizsākās ar aizraušanos, divām lina mīļotājām jeb aktīvas dabas cilvēkiem un vēlmi domāt citādi. Pārsvarā Latvijā lina apģērbs ir ar tautisku stilu un ne gluži tāds, kādu to padarīja BURZ- ikdienā valkājamu.. Novēlējums citiem:  uzdrīksties domāt ārpus rāmjiem un neapstājies, kamēr nesasniedz to!

Connoisseur Clothing

„Pastāvēs tas, kas mainīsies,” tā reiz teica Rainis un kurš zināja, ka reiz viņa vārdi kļūs par pierādījumu tam, ka viņš pats atdzims no jauna 21.gadsimtā. Connisseur ir uzņēmums, kur latviešu dižgari tādi kā Rainis, Aspazija un A.Čaks ir atspoguļoti 21.gs. jauniešiem pievilcīgāk, padarot tos par sava stila un identitātes atspoguļojumu uz stilīgiem T-krekliem. Visiem zināms, ka mūsdienu jaunietim ir vieglāk atpazīt  pasaules zīmolus, nekā te pat augošās koku lapas vai tos pašus minētos autorus. Tādēļ uzņēmumam ir īpaša nozīme ar to, ka viņi jauno paaudzi iepazīstina ar latviešu literātiem pie katra krekliņa pierakstot autora spilgtāko teicienu. Kā pats uzņēmums saka, nav jēgas čīkstēt par nodokļiem un neizdošanos, bet gan jādara 2 lietas – jādara tas, kas ir rentabli un kam tirgū ir pieprasījums, kā arī to, kas pašam uzņēmējam iet pie sirds. Ja pie šīs veiksmes atslēgas pieturēsieties, tad noteikti viss ir izdosies. Šis ir tehnoloģiju laikmets, tādēļ informācija aprite ir nepārtraukta un iedvesmu var atrast ik uz soļa.

Connoisseur Clothing Connoisseur Clothing

„Visam ir jābūt ērti uztveramam, sasniedzamam, un mazliet personalizētam.”

Visam ir jāmainās un jābūt gatavam pārmaiņām, bet tādēļ nevajag atteikties no sava sapņa, jo visas durvis ir vaļā. Esiet gatavi grūtībām un pamatīgam darbam, bet ja vien ir sapnis un mērķis, tad viss ir iespējams.