Svētki dzimst sirdī.

 

Dekoratore un svētku radītāja Baiba Prindule iedrošina ļauties radošiem eksperimentiem, izdaiļojot savu dzīves telpu un gatavojoties ģimenes svētku svinēšanai. Galvenais – lai pašiem prieks!

Apzināti izvēlēts trakums (smejas)! Vides stiliste, interjera dekoratore – apmēram šādi esmu to nodefinējusi sev. Plaša profla speciāliste dažādās ar dizainu saistītās jomās. Pārzinu teju visu Latvijas aksesuāru un dekoru veikalu plauktus. Mana nodarbošanās ir mazliet nejaušība. Es trāpīju pareizā laikā un pareizā vietā. Un tagad pilnveidoju to, ko esmu uzsākusi.

biblioteka2Kāda ir tava līdzšinējā izglītība un pieredze, kas palīdzēja nokļūtlīdz šābrīža profesijai?
Esmu beigusi bakalaura studijas psiholoģijā, maģistra studijas Rīgas Stradiņa universitātē komunikāciju un mediju zinātnēs, kā arī teātra režiju Kultūras koledžā. Bet palīdzēja man mans nemiers un vēlme darīt! Tas vispār ir darīšanas jautājums. Darīt – tas ir pats svarīgākais. Aktīvi caur Instagramu stāstīju un rādīju, ko māku, un ar katru jaunu darba pieredzi pie manis atnāca zināšanas. Katrs projekts māca un skolo.

“Tas vispār ir darīšanas jautājums. Darīt – tas ir pats svarīgākais.”

Kas tevi iedvesmo ikdienas skrējienā?
Labi padarīti darbi, tādi, par kuriem pašai prieks un lepnums. Mani iedvesmo mazie mirkļi – kad jāuzliek vairāki pasākumi dienā un ir skaidrs, ka visa diena ir viens liels skrējiens, atrast to mazo minūtes pauzi, kad padzert pirmo malku tikko nopirktas ka jas. Mazliet apstādināt minūtes un pabaudīt laikam jau to, ka varu būt vajadzīga un būt šajā skrējienā. Es ļoti mīlu savu darbu, ļoti cienu savus sadarbības partnerus un no sirds pateicos sa- viem draugiem un radiem, kuri ir pieraduši mani vai- rāk neredzēt nekā redzēt. Kur ir Baiba? Strādā!

Kas, pēc tavām domām, ir skaistums? Kas cilvēku padara skaistu?
Pats cilvēks. Viss ir tikai katra paša rokās. Un galvā. Šajā kombinācijā rodas skaistums. Nenoliedzami, turpat dzimst arī gaume.

Kas, tavuprāt, visspēcīgāk rada svētku izjūtu?
Cilvēki. Mēs katrs pats radām svētkus sevī. Negaidiet, ka spuldzītes vai koka rūķīši jums uzburs svētkus, tie rodas sirdī. Protams, sveces, mūzika un skuju smarža mums palīdz noskaņoties un sajust, bet pats brīnums dzimst cilvēkā. Cilvēkam ir vajadzīgas tradīcijas un rituāli, tas mūs nomierina šajā vājprāta skrējienā.

Kādi ir tavi funda- mentālie padomi, ar ko sākt cilvēkam, kurš vēlas «uzpucēt» savu svētku telpu?

  • Izmanto sveces. Protams, paturi prātā, ka kat- rai svecei jābūt «drošībā», bet daudz sveču ir atslēga.
  • Izmanto koka detaļas ko- pējā noformējumā. Noderēs koka bluķīši, zari, čiekuri,
    ragaviņas, buciņi.
  • Viss koks šajā laikā ir patīkams un silts materiāls.
  • Izvairies no liela apgaismojuma – raugies, lai gaisma ir mazliet pieklusināta, mierīga.
  • Šogad virsroku ņem faktūra, un šāgada tendence ir pinumi – pīti šķīvju paliktņi, pīti sēžamie spilveni uz zemes, pītas bļodas un grozi.