WRONG Digital, New Black, Datu skola: karjera sociālajos medijos.

Internets & sociālie tīkli

Mediju profesiju nedēļas: internets & sociālie tīkli noslēguma pasākums norisinājās 2017. gada 26. oktobrī jaunatklātajā Young Media House. Lekcijas vadīja savas jomas speciālisti ar pieredzi. Tika sniegts ieskats par to, kādi ir ieguvumi strādājot sociālajos medijos, kādam jābūt potenciālajam darbiniekam, kas vēlas strādāt interneta vidē un kāds ir datu apstrādes ceļš veidojot infografiku.

Vilhelms Meisters, WRONG Digital sociālo mediju nodaļas vadītājs, pirmo soli interneta vidē spēra 14 gados, kad sāka blogot. Blogeris tobrīd bija tāds pats trends, kā youtuberis tagad. Ēnu dienas ietvaros ieguva pirmo darbu sabiedrisko attiecību aģentūrā Inspired Digital. Vilhelms iesaka internetā mācīties, eksperimentēt, izmantot visas iespējas un galvenais sākt to visu darīt agrā vecumā.

 

Kas jūs iedvesmo?

Šī būs banāla atbilde, bet mani ļoti iedvesmo cilvēki kā kopums. Tas arī ir viens no iemesliem kādēļ izveidoju sarunu projektu Personības, lai satiktu iedvesmotājus un viņu sakāmo nogādātu plašākai auditorijai.

Digitālās satura mārketinga aģentūras New Black radošā direktore Ieva Bite stāstīja, kā “neiebraukt auzās”, lietojot sociālos tīklus. Ir jābūt atbildīgam un jāapzinās, ka informācijas nodošanas ātrums ir zibenīgs. Viena kļūda un to zinās visi visur. Ieva iesaka izlasīt Džona Ronsona grāmatu “So you’ve been publicly shamed”, kā arī skatīties TED talks, lai paplašinātu redzes loku.

 

Ar kuru zīmolu ir bijusi visneaizmirstamākā sadarbība?

Noteikti Viaplay, jo tas ir zīmols, ar kuru esmu kopā no brīža, kad uzvarējām konkursā, lai strādātu ar to. Ar savu komandu esam izstrādājuši visu koncepciju, dizainus un idejas, kā arī pieredzējuši to, ka mūsu vīzijas realizējas.

Nika Aleksejeva ir organizācijas Datu skola izveidotāja. Savu karjeru vēlējās uzsākt kā žurnāliste, taču studējot vīlās. Lekcijā iepazīstināja ar visiem datu attēlošanas veidiem, sākot ar pīrāga un beidzot ar ilustrāciju diagrammām. Nika atgādināja, lai lasītājs būtu ieinteresēts, ir svarīgi iejusties viņa kurpēs.

Cik bieži karjerā ir nācies riskēt?

Globālā līmenī aptuveni ik pa 2 gadiem. Bet, ja runājam par maziem riskiem, tad ar tiem sastopos katru dienu.