Kas ir nacionālā enciklopēdija?

Raksta: Laura Voliņeca

Netaisnība pret Vikipēdiju ir skarba, bet īsta, nepārprotama. Cilvēki meklē un apkopo informāciju, bet skolotājiem un lektoriem lapa nepatīk un viss. Situācija kļūst sarežģīta, jo paliek aizvien grūtāk atrast kvalitatīvu un patiesu informāciju tīmekļu vietnēs. Jāmeklē citi varianti, ja nevēlamies rakāties pa bibliotēku plauktiem!

Par laimi pedagogi neko nevarēs pārmest, ja atsaucēs parādīsies nacionālā enciklopēdija

Tajā ir aicināti nozaru pētnieki un eksperti, lai radītu universālu rokasgrāmatu… Tātad lietpratēju darbs!

Enciklopēdijas saturs ir daudzveidīgs – tas vienmēr paplašinās un turpina raudzīties uz nākotni, meklējot jaunus tematus, problēmas, par kurām rakstīt.

Tās svarīgākais mērķis ir sniegt latviešu valodā akadēmiskās vides pētniecības rezultātus sabiedrības vajadzībām, līdz ar to radot augsti ticamu informācijas kopumu!

Pieejamie 2399 šķirkļi ir par vairākiem tematiem – zvaigznājiem, svešvalodām, mūziku, šaujamieročiem, demogrāfiju, filozofiju, ķīmiju, lauksaimniecību, pedagoģiju, teoloģiju, veterinārmedicīnu un vēl par daudz ko citu. Dati ir gan par Latviju, gan par ārzemēm!

Atrodot publikāciju, kreisajā sānā var atrast nepieciešamo nodaļu, lai ātrāk atrastu informāciju.

Ja tomēr neder uz ātru roku atrasta informācija no interneta, tad zem sadaļām var ieraudzīt ieteicamo literatūru! Papildresursos ir arī citas vietnes un noderīgi attēli, piemēram, prezentācijas vizualizēšanai.

Portāls ir parocīgs un ietver vairākus tematus, tāpēc iesaku palielināt referenču skaitu, izmantojot šo!

Veiksmi pētnieka lomā!