5 IEMESLI IZIET ĀRĀ NO KURP.ES | #10

Pēdējā augusta nedēļa jau ap stūri, bet, nebēdā – Kurp.Es iesaka 5 pasākumus, kas tev un draugiem ļaus izbaudīt pēdējās vasaras noskaņas.   

FOOD

Rīgas Burgeru Festivāls

2. septembris, Doma Laukums, Rīga, plkst.12:00

Jau 2. septembrī, 12:00 Doma Laukumā, pirmo reizi Latvijā – ‘’Rīgas Burgeru Festivāls’’.
Piedalās dažādas ēstuves, restorāni un burgernīcas un daudzi citi. Visas dienas garumā norisināsies dažādas aktivitātes – Elvisa Preslija līdzinieku konkurss, burgeru ātrēšanas un daudzēšanas sacensības, hotdogu ēšanas sacensības, līnijdeju paraugdemonstrējumi, Amerikas retro auto parāde un daudzas citas aktivitātes visas dienas garumā. Pasākuma noslēgumā koncerts.

Sīkāka informācija šeit.

ZINĀT IR LABI

Zinību dienas Spīķeros

1.septembris, 15:00 – 21:00, Spīķeru kvartāls

IEEJA BEZ MAKSAS!

1.septembrī skolēni un studenti aicināti apmeklēt lielākos un aizraujošākos Zinību dienas svētkus Rīgā, Spīķeru kvartālā, lai kopīgi atzīmētu jaunā mācību gada sākumu.

Zinību dienas svētkos no plkst. 15.00 līdz plkst.20.00 aizraujošas aktivitātes un nodarbes radošajās darbnīcās varēs atrast ikviens svētku apmeklētājs.

Visas dienas garumā uzstāsies iemīļoti pašmāju mākslinieki – Guys on the Red Carpet, Transleiteris, Chris Noah, Bandmaster, Justs!

Sīkāka informācija šeit.

GRĀMATAS, CD, PLATES...

ROBERT’S BOOKS Yard Sale

2.septembris, Robert’s Books YARD SALE 

Meklē jaunu lasāmvielu, nedzirdētas skaņas vai krāsas? Robert’s Books tirdziņš ir domāts tev! 2.septembrī pievienojies pagalma mini-festivālam, kurā varēsi iegādāties grāmatas un citus labmus, un paķer arī līdzi savas grāmatas angļu valodā, kuras varēsi iemainīt pret sev nezināmu literatūru.

Sīkāka informācija šeit.

 

MŪZIKA

Inokentijs Mārpls, Garbanotas Basistas Fon Stricka villas dārzā

30. augusts, plkst.19:00, K.K. fon Stricka Villa.

IEEJA BEZ MAKSAS!

Grupa “Inokentijs Mārpls” dibināta 1985. gadā ar sākotnējo nosaukumu “Aklā Zarna”, kas 1987. gadā pārtop par “Inokentijs Mārpls”.

“Inokentija Mārpla” līderis Dambis, pateicoties savam ieguldījumam Latvijas pagrīdes mūzikas dzīves attīstībā, tiek dēvēts par Latvijas pagrīdes (underground) mūzikas tēvu, pankroka vectētiņu utml.

Pirms grupas “Inokentijs Mārpls” uzstāsies Lietuviešu grupa “Garbanotas Bosistas”.

Sīkāka informācija šeit.

KINO

Spektrs kino vakari Spīķeros:filma “Kapteinis Fantastika”

31.augusts, plkst 21:30, Spīķeri radošais kvartāls

IEEJA BEZ MAKSAS!

Spīķeru kvartāls sadarbībā ar kino projektu Spektrs izziņo jauno brīvdabas kino vakaru sezonu un otro no sešiem brīvdabas kino vakariem Spīķeros. Šogad kino vakaru tēma „Pasaules kino kaleidoskops”. Un arī šogad ieeja visos kino vakaros bez maksas! Tāpat arī šogad turpinām lielisko tradīciju un katru kino vakaru uzsāksim ar kādu no Latvijas režisoru īsfilmām.

31.augustā filma “Kapteinis Fantastika” (Captain Fantastic), ASV

Sīkāka informācija šeit.