5 IEMESLI IZIET ĀRĀ NO KURP.ES | #12

Septembris iesācies ar mānīgiem laikapstākļiem, un tas mainīgu dara arī mūsu noskaņu. Dzestrie vakari mijas ar vasarīgajiem, tāpēc Kurp.Es iesaka 5 radošus šīs nedēļas pasākumus, kas būs pielāgojami jebkuram garastāvoklim.

REDZI!

Izstāde HOW DO YOU SEE ME?

16. Sep | Dzirnavu iela 27, Rīga

HOW DO YOU SEE ME?
Santa Kalvāne, Ieva Zepa

Mēs augam sabiedrībā, kur cilvēkus bieži vien nosoda par to, ka esi savādāks nekā pārējie. Visbiežāk ar šo problēmu saskaras jaunieši. Dažādu iemeslu dēļ viņiem nākas slēpt savu īsto “es” tādejādi gūstot paralēli it kā vēl vienu personību vai pat dzīvi. Katrs no mums pazīst kādu pēc izskata kārtīgu jaunieti, kas cītīgi mācās un nedara neko sliktu. Varbūt viņš tāds ir, bet varbūt viņš iekšēji alkst pēc iespējas parādīt sevi kāds viņš ir un dara to reizi nedēļā, pa naktīm? Un kā šādi cilvēki redz ikdienu un visu kas mums ir apkārt? Tā pat kā visi vai savādāk?

Ar saviem darbiem meitenes vēlas parādīt to cik viegli ir paslēpt savu personību un visiem samelot. Kā arī to, kā šādi cilvēki redz āpkārtējo vidi un kas notiek viņu prātos.

Sīkāka informācija šeit.

UPE

MULTIMEDIĀLĀ IZSTĀDE SAPŅU UPE

15. Sep | Sapņu upe / River of Dreams| Mākslas un tehnoloģiju kvartāls “Sporta2”

Multimediālā izstāde Sapņu upe

Rīgā atgriežas mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas multimediālā formāta izstāde “Sapņu upe”, kurā ar skaņas, gaismas un animācijas efektiem tiek “iedzīvināti” vairāk nekā 100 darbu.

“Priekšnesums, kas jāredz! Izstāde kā malks svaiga gaisa! Izstāde, kas ļauj atgriezties bērnībā un noticēt, ka sapņus iespējams īstenot!” – tās bija skatītāju atsauksmes pēc izstādes 2015.gadā, kad to 10 dienās apmeklēja vairāk nekā 5000 interesentu.

Šoreiz izstāde “Sapņu Upe” papildināta ar jauniem Kristīnes Luīzes Avotiņas pēdējo divu gadu laikā tapušajiem darbiem. Izstādes iekārtojums, skaņas, gaismas un animācijas efekti speciāli izstrādāti un pielāgoti jaunajām telpām – tas būs vēl neizjusts mākslas baudījums arī tiem, kas “Sapņu upē” jau reiz kavējušies.

Multimediālās izstādes “Sapņu upe” radošo komandu veido gleznotāja Kristīne Luīze Avotiņa, idejas autore un izstādes kuratore Sandra Jonāne, video mākslinieks un režisors Roberts Rubīns, scenogrāfs Didzis Jaunzems un skaņu mākslinieks Uģis Vītiņs.

Sīkāka informācija šeit.

PUSNAKTS

PUSNAKTS ŠOVS SEPTIŅOS AR JĀNI SKUTELI

17. Sep | Karaliskais Improvizācijas Teātris| Krišjāņa Barona iela 31, Riga, Latvia

Pusnakts šovs septiņos ar Jāni Skuteli

“Pusnakts šovs septiņos ar Jāni Skuteli” ir izklaidējošs šovs pieaugušajiem vai tiem, kas tādi jūtas. Lielajā informācijas gūzmā, kas valda mums apkārt, “Pusnakts šovs septiņos ar Jāni Skuteli” ir kā kvalitātes garants, vēstot par to, kas jauns un vērtīgs ir noticis vai būtu jāpiedzīvo latviešu mūzikā, kultūrā un sportā.

Norises laiks: 2017.gada 17.septembrī pl.19:00 Mūzikas namā “Daile”.

Sīkāka informācija šeit.

 

MĒNESS.

ARTIS OSTUPS UN SABĪNE MOORE: MĒNESS PAZUDUSĪ KURPE

12. Sep |  Raiņa Un Aspazijas Muzejs

Artis Ostups un Sabīne Moore: Mēness pazudusī kurpe

12. septembrī, plkst. 18.00 Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30, notiks dzejnieka Arta Ostupa un mūziķes, mākslinieces Sabīnes Moores audiovizuāla dzejas performance MĒNESS PAZUDUSĪ KURPE.

Artis Ostups ir nakts dzīvnieks. Lasot viņa dzeju, var šķist, ka mijkrēslis ir punkts, līdz kuram viņš gatavs atkāpties. Viss pārējais – mēness izgaismotas lapotnes, klusi saucieni tumsā. Šīs poētikas redzamākā izpausme ir viņa trešais dzejoļu krājums “Žesti”, kas godalgots ar noslēpumaino “T” balvu. Kopīgi ar Sabīni Moori veidotajā performancē klausītāji varēs doties sirreālā ceļojumā pa mēness pēdām. Mistisku trokšņu pavadījumā izskanēs gan jauni, gan senāk tapuši dzejoļi.

Sīkāka informācija šeit.

KRITIĶI

NEIL YOUNG. TEN FILM CRITICS THAT SHOOK THE WORLD

13. Sep | Riga International Film Festival| Cafe Film Noir ,

DESMIT KINO KRITIĶI, KAS SATRICINĀJA PASAULI
Desmit personības, kas pārstāv dažādus laika periodus un atšķirīgu nacionālo piederību, pasniegtas kā apliecinājums gan kino kritikas nozīmīgajai lomai kino mākslas attīstībā, gan kino kritikai kā patstāvīgai godājamai, svarīgai un stimulējošai profesijai.
Pēc lekcijas Nīls Jangs piedalīsies apaļā galda diskusijā par aplūkotajām tēmām, daloties ar personīgo pieredzi. Viņš iztirzās mūsdienu kino kritiķa darba praktiskos un teorētiskos aspektus.

Sīkāka informācija šeit.