30 randiņu idejas visām gaumēm

Vai arī tava pirmā ideja, cenšoties izdomāt, kur doties randiņā, ir “aizejam uz kino”, vai “varbūt vēlies iedzert kafiju ar mani”? Gan tiem, kuri cenšas izdomāt, kur vest savu tinder match pirmajā randiņā, gan tiem, kuri cenšas neieslīgt rutīnā, kad gandrīz katrs randiņš ir vien netflix&chill, mums visiem dažreiz noder palīdzība ideju ģenerēšanā. 

Lietainiem vakariem

  1. Kvests

Tiem, kas ar izaicinājumiem ir uz “tu”, kvests, cenšoties stundas laikā atrisināt uzdevumus, lai izkļūtu no istabas, būs labākā izvēle, jo tas ne tikai parāda, cik svarīgas ir komunikācijas spējas pāra starpā, bet arī stimulē domāt un kopīgi risināt problēmas. 

  1. Stand up

Otrdienās, trešdienās un ceturtdienās dažādos Rīgas bāros un kafejnīcās notiek stand up uzstāšanās, par ko informāciju var meklēt Comedy Latvia sociālajos medijos, taču arī sieviešu stand up, Comedy cats of Riga un individuālie komiķi ik pa laikam organizē stāvizrādes visā Latvijā. 

  1. Boulings

Lai gan skaļās fona mūzikas dēļ un aktīvās spēles dēļ šī nav labākā randiņa ideja, ja vēlies iepazīties un parunāties, uzspēlēt divatā boulingu var būt pat interesantāk nekā lielākā kompānijā, jo nav jāgaida piecas minūtes līdz nākamajam metienam. Turklāt šī būs laba ideja arī dubultrandiņam!

  1. Galda spēļu vakars

Ja randiņš ir jau pēc pāris stundām un meklē ātri realizējumu aizvietojumu filmu vakaram, galda spēles būs laba alternatīva. Gan mājās atrodamās galda un kāršu spēles, gan mēmais šovs un citas ballītēs iemīļotas spēles var būt laba izklaide arī diviem. Turklāt, ja tev mājās nav galda spēles, tad zini, ka arī daudzās kafejnīcās, piemēram, “Ezītis Miglā” bārmeņi var izpalīdzēt un aizlienēt kādas.

  1. Biljards

Izklaide, kas ļaus aizpildīt neveiklus klusuma brīžus, iemalkot kādu kokteili un būs pieejama gandrīz katrā vakara stundā – biljards. 

  1. Klinšu kāpšana

Aktīvs randiņš var norisināties ne tikai sporta zālē, bet arī izmēģinot, ko jaunu. Klinšu kāpšanas sienas ir atrodamas daudzviet Latvijā, un, iespējams, ne tikai atsvaidzinās tavu randiņu pieredzi, bet varbūt pat kļūs par tavu jauno hobiju.

  1. Noskatieties kopā sporta maču

Šis gads visnotaļ ir bijis sporta gads turklāt, kas gan var būt labāka randiņa ideja, ja ne tā, kas ļauj vienu otram labāk iepazīt? Noskatīties kopā sporta maču arēnā vai stadionā, uzspēlējot kopā videospēles vai iepazīstot citus hobijus, ar ko nodarbojas tava otrā pusīte, iespējams, šo hobiju padarīs par kopīgu aktivitāti. 

  1. Šautuve

Pavisam oriģināla randiņu ideja, kas ļaus atbrīvoties no ikdienā uzkrātā stresa un dusmām, ir šautuves apmeklējums. Lai gan šis ir dārgs prieks un jutīgākus cilvēkus var sabiedēt, tā noteikti būs neaizmirstama pieredze! Taču, ja tavu partneri biedē doma šaut ar ieroci, vari doties uz The Armoury bar Rīgā, kur varēsi izmēģināt izjaukt un salikt ieroci.

  1. Mini golfs

Vēl viena lieliska alternatīva vienmuļam filmu vakaram ir mini golfa spēle. “Golfiņš” ir vienīgā vieta, Latvijā, kur tiek piedāvāta iespēja uzspēlēt iekštelpās Rīgas centrā, bet daudzviet gan Rīgā, gan ārpus tās ir pieejams mini golfs arī ārtelpās.

  1. Izbrauciens ar kartingiem

Nelielu sāncensības garu var attīstīt arī “Ātrs un bez žēlastības” cienīgs brauciens ar kartingu vai triciklu. Pozitīvas emocijas gan tiem, kas vēl nav ieguvuši tiesības, gan tiem, kas jau ir saraduši ar ātruma ierobežojumiem uz ceļa.

  1. Teātra, operas vai koncerta apmeklējums

Kultūras mīļotājiem un tiem, kas laicīgi ieplāno savas tikšanās, teātris, opera vai koncerts var sniegt iespaidus, ko pārrunāt visa vakara garumā. Turklāt kura sieviete gan nemīl iemeslu saposties?

  1. Muzeji nesteidzīgām pēcpusdienām

Lai gan aizvest savu otru pusīti randiņā uz muzeju jaunietim droši vien nebūs pirmā izvēle, muzeji ir ārkārtīgi daudz un dažādi, un, godīgi sakot, to lielākais trūkums ir, ka visbiežāk tie nestrādā vakara stundās. Motormuzejs, ilūziju muzejs, Stūra māja, medicīnas muzejs, dabas muzejs un vēl daudzi citi noteikti iedvesmos jauniem sarunu tematiem.

  1. SPA vai akvaparks

Mierpilna masāža vai jautrs nobrauciens ar pūsli pa trubām – vienalga, kas ir tīkamāks tavai gaumei, gan akvaparka, gan SPA apmeklējums nodrošinās aizraujoši pavadītu dienu.

  1. Deju nodarbības

Dejas ir ne tikai labs veids, kā stiprināt saikni savā starpā, gan arī iemācīties ko jaunu, iziet no savas komforta zonas, kā arī jautri pavadīt laiku. Ja nav vēlmes meklēt individuālas vai grupu nodarbības, vairākos bāros notiek iknedēļas deju vakari, bet, protams, vienmēr var aiziet padejot kopā klubā. 

  1. Jauna restorāna pieredze

Rīgā ir ārkārtīgi daudz kafejnīcu, restorānu, tējnīcu un bāru, kas izceļas ar savu odziņu. Kokteiļu bārs, kas paši gatavo dzērienus no augiem, kafejnīcas, kuras iesaka ārzemniekiem sociālajos medijos, vai restorāni, kuri piedāvā ēdienkarti no atšķirīgām kultūrām – izmēģini ko jaunu, jo šajā jomā iespējas ir bezgalīgas.

  1. Filmu vakars

Nu un, ja nu gadījumā neviena no šīm idejām tevi neaizrāva, vienmēr var atgriezties pie klasiskām vērtībām – filmu vakara, tikai šoreiz, ja nav vēlme doties uz kino, varat paši sagatavot uzkodas, varbūt noskatīties kādu filmu, kas nebūtu nevienam no jums pirmā izvēle, lai gūtu jaunus iespaidus, vai arī uzbūvēt fortu no segām, lai šis vakars nebūtu kā daudzi citi.

Saulainām dienām

  1. Supošana vai brauciens ar laivām saullēktā

Pēdējo gadu laikā popularitāti ir guvušas ūdens izklaides gan saullēktā, gan saulrietā skaisto skatu dēļ, taču šī ideja noderēs gan mazam izbraucienam ārpus Rīgas, gan arī, braucot ar supiem vai laivām pa Daugavu un Rīgas kanālu. Turklāt, ja negribat palikt slapji, var izbraukt ar arī ar katamarānu. 

  1. Zoodārzs 

Iespējams, ka zoodārzu pēdējo reizi apmeklēji kopā ar vecākiem, kad biji vēl pavisam maziņš, tomēr tā ir neparasta vieta, kas noteikt raisīs idejas sarunām, jo cik bieži gan tu dodies pastaigāties ar savu otru pusīti, kamēr tevi vēro žirafe? 

  1. Pikniks pie jūras 

Viena no klasiskākajām un romantiskākajām randiņu idejām, taču arī viena no labākajām. Nopērc svaigas zemenes no Centrāltirgus, pasūti kādu gardumu līdzņemšanā vai arī ieķer kādu citu uzkodu, ieliec somā plediņu, tumbiņu un dodies piknikā! Latvijai ir paveicies ar tik garu jūras krasta līniju, ka vien dažu vilciena pieturu attālumā jau var atrast patīkamu, klusu vietiņu pie jūras.

  1. Golfs

Randiņš gluži kā no filmas – iemācīt savai meitenei spēlēt golfu. Šī noteikti ir viena no tām spēlēm, kam bieži neatliek laiks, un jaunas vai sen aizmirstas pieredzes ir tās, kas laiku kopā ar mīļajiem padara īpašu un rada neaizmirstamas atmiņas.

  1. Izjāde ar zirgiem

Vēl viena pieredze, kas droši vien nav ierasta aktivitāte tavā ikdienā, tāpēc būs lieliska ideja randiņam, ir iespēja burtiski kļūt par princi baltā zirgā.

  1. “Tarzāns” vai “Mežakaķis”

Pāris stundas piedzīvojumu nekad nevienam nav kaitējis. Tagad ir īstais laiks iziet trases, no kurām, iespējams, bērnībā mamma turēja tevi pa gabalu, izaicināt sevi un pavadīt pēcpusdienu jautrā kompānijā.

  1. Brauciens ar “Zērgli” vai lēciens ar gumiju

Ja adrenalīns ir tavs otrais vārds, tad lēciens ar gumiju noteikti kļūs par vienu no tavām lolotākajām atmiņām, turklāt labas idejas top labākas foršu cilvēku kompānijā. Savukārt, ja lēcienam ar gumiju, vēl neesi nobriedis, tad neaizmirstamu randiņu var sagādāt arī brauciens ar “Zērgli” pa Siguldas senleju, lidojot pa zipline trosēm.

  1. Zvaigžņu vērošana 

Latvijas Universitātes Astronomiskajā tornī no oktobra līdz marta beigām ir iespējams iepriekš pieteikties zvaigžņu vērošanai, ja ir skaidras debesis, taču, ja nevēlaties šķērsot Rīgas robežas, arī pastaiga dabā, izmantojot par ieganstu vēlmi atrast Lielos Greizos Ratus, vienmēr ir lieliska ideja, jo labākie ir tie randiņi, kuros varat iepazīt viens otru labāk.

Kad laikapstākļi nav šķērslis

  1. Dzīvnieku patversmes apmeklējums

Kam gan nepatīk dzīvnieki? Patversmes apmeklējums, vai nu noziedojot kādu gardumu dzīvnieciņiem, vai izvedot pastaigā sunīti, noteikti sagādās pozitīvas emocijas gan pašiem, gan dzīvnieciņiem. 

  1. Nobrauciens ar bobu Siguldā

Siguldā noteikti ir, ko darīt un ko redzēt. La gan tikai pāris minūšu ilgs, bet nobrauciens ar bobu, izjūtot emocijas, ko jūt tie sportisti, kurus vēro savā TV ekrānā, būs unikāla pieredze.

  1. Geocatching medības 

Ja meklē, kā padarīt pastaigu interesantāku, ielādē Geocatchin” aplikāciju un dodies ceļā. Visā Latvijā visneiedomājamākajās vietās slēpjas kastītes, kurās ir atstāti ne tikai blociņi, kuros vari ierakstīt savu vārdu, bet arī dažādi citu meklētāju suvenīri. Izmantojot aplikācijas norādes, pastaigas laikā tev būs iespēja atrast slēpņus vietām, kam, iespējams, simtiem reižu esi gājis garām.

  1. Brauciens ar kvadriciklu 

Ja tiesības tev jau ir kabatā, tad vari rezervēt braucienu ar kvadriciklu aizraujošai pēcpusdienai. Ja nepatīk ideja par kvadriciklu, tad brauciens ar motorolleri, motociklu vai jahtu noteikti sagādās līdzvērtīgas emocijas.

  1. Mazās brīvdienas, lai aizbēgtu no rutīnas 

Gan pāris stundu brauciens ar autobusu, gan Tallink kruīzs, gan īss lidojums būs izcila atpūtas pauze  no darba nedēļas stresa. Arī divu vai trīs dienu brīvdienas, var iekļauties budžetā līdz 100eur vai 200eur. Mūsu kaimiņvalstīm ir, ko piedāvāt, un ir, ko apskatīt, kas noteikti būs interesanti visām gaumēm.

  1. Arī Latvijā ir, ko redzēt 

Taču, ja negribas tērēties, bet brīvdienas tāpat ir nepieciešamas, arī Latvijā ir daudz skaistu pilsētu un apskates vietu, kurās noteikti neesi vēl paspējis būt. Kuldīga, Jūrkalne, Liepāja, Ventspils, Saulkrasti vai pie Pierīgā esošais Mangaļsalas mols ir vien dažas no vietām, ko ir vērts apskatīt. Nesteidzīgas brīvdienas dabā, dziedot līdzi savām iecienītākajām dziesmām kopā ar savu otru pusīti, noteikti ļaus ne tikai saliedēties, bet arī dos spēkus jaunajai darba nedēļai.