ārā

5 iemesli iziet ārā #4

Tagad beidzot oficiāli varam apsveikt jūs visus ar pavasari – mostas ne tikai daba, bet arī pamatīgs spars izkūņoties no ziemas siltajiem plediem uz iziet ārā. Lai piepildītos viss to do saraksts, iesakām 5 pasākumus, kas noteikti iedvesmos.

ārā

ROBEŽAS

RFB 2017: Diskusija / Discussion. ‘Longing for a Border’

12. aprīlis. Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs.

Fotogrāfiju kā vizuāli komunikatīvu instrumentu izmanto visdažādāko mākslas virzienu pārstāvji, tomēr ne visi, kas šo mediju patērē, asociē sevi ar fotogrāfijas nozari. Identificēšanās ar noteiktu mākslas sfēru, pat ja mākslinieks strādā izteikti starpdisciplināri, automātiski liek domāt par medija robežām.
Vai profesionālo piederību nosaka paņēmieni un domāšana vai vienkārši ilgas pēc identitātes robežām? Ar kādiem mērķiem un vīzijām jaunie fotogrāfi mūsdienās pievēršas fotomākslas sfērai un kādi ir pasniedzēju, kuratoru, mākslas institūciju pārstāvju novērojumi un gaidas? Šie un citi jautājumi tiks izvērsti un apspriesti diskusijas “Ilgas pēc robežas” ietvaros.

Facebook pasākums šeit

ārā

DIVI RITEŅI

GO by BIKE Jūrmala

15. aprīlis. Jūrmala

Go by BIKE sezonas atklāšanas brauciens.
KM – ~35 / Velo – Šosejas, komforta / Laiks – ~7h

Dienas brauciena maršruts būs aptuveni 35km garš. Maršruts vedīs cauri visai Jūrmalai no Ķemeru nacionālā parka līdz Ragakāpai kur Lielupe iztek Rīgas jūras līcī. Maršruts sāksies no Ķemeru dzelzceļa stacijas. Ikvienam dalībniekam, kurš piedalīsies velo braucienā, būs iespēja apskatīt Jūrmalas kontrastus, dzelzceļa stacijas, koka arhitektūru un daudz ko citu. Velo brauciens notiks bez steigas, tāpēc piedalīties var jebkurš. Dienas vidū ir paredzēts pikniks pie Majoru Liepupes ostas, līdzi jāņem tas, kas pašam kārojas.
Ņemiet vērā, ka šīs nav sporta riteņbraukšanas sacīkstes! Šis ir nesteidzīgs atpūtas un izklaides brauciens ģimenēm un visiem tiem, kam patīk braukt ar velosipēdiem un baudīt dabas burvību!
Braucienam varēs pievieoties PUMPURU, DUBULTU, DZINTARU dzelzsceļa stacijās vai arī var mēģināt noķert braucējus pa ceļam.

 Facebook pasākums šeit

ārā

DABAS ĢEOMETRIJA

Kino, filozofija & runas

13. aprīlis. Kaņepes Kultūras centrs

KINO: CILVĒKTIESĪBAS
APRĪĻA TĒMA: veselība, sports, vide, resursi
BEZMAKSAS

kino, filozofija & runas
ar Alberto di Gennaro
aptuveni 1st30min

Šajās sērijās izrādam filozofu un dažādu ekspertu video konferences, runas un apaļo galdu sarunas par mūsdienu sabiedrību. Mēs aicinam skatītājus pievienoties video seansiem un papildināt šīs idejas ar saviem komentāriem, idejām un viedokļiem.

Šajā  reizē: Nikos Salingaros, “Dzīve un dabas ģeometrija”

Facebook pasākums šeit

 

ārā

AMERIKĀŅU SAPNIS?

Stāstu vakars: 90 dienu pieredze Losandželosā

13. aprīlis. Buberts

“Piedzīvojuma gars” un “Buberts” ielūdz: Stāsts par mazu neprātu. Bez iepriekšēja rīcības plāna, bez darba atļaujas, tikai ar īslaicīgo tūrista vīzu doties izpētīt pasaulē slavenāko filmu meku – Losandželosu. Stāsts nebūs par braukšanu ar tūristu autobusu cauri Holivudai, bet par piedzīvojumiem. Izgaršot, saprast, sasmaržot, pēc iespējas tuvāk pieskarties sajūtai, ko nozīmē dzīvot Losandželosā. Atklāti par filmu aktiermākslas meistarklasēm, “kastingiem”, industrijas “workshopiem”, naktsdzīvi, vietējiem “holivudiešiem”, sapņotājiem, iebraucējiem un skarbo pieredzi Losandželosas ielās, komiskām situācijām un mācībstundām, kuras sevi liek atcerēties uz visu mūžu.

Stāstniece Ieva Džindža:
Anglijā ieguvusi augstāko izglītību teātra mākslā. Papildus izglītojusies filmu aktiermākslas meistarklasēs Londonā un Losandželosā. Atgriežoties Latvijā filmējusies LTV1 seriālā Māja pie Ezera un ir lomās VDT izrādēs: Razpļujeva Sapņi, Vaidelote, Smaržo Sēnes. 2017.gada februārī debitējusi kā neatkarīga solomāksliniece ar autobiogrāfisku monoizrādi Princis.

Facebook pasākums šeit

ārā

PERSPEKTĪVAS

Jaunas perspektīvas / Neue Perspektiven / New Perspectives

19. aprīlis. Gētes institūts Rīgā

Baltijas jauno mākslinieku komiksu izstādes atklāšana / Ausstellungseröffnung / Exhibition opening event

Tukšas ēkas, pamestas vietas… Tās norāda uz šobrīd neapsaimniekotām telpām, bet vienlaikus ļauj cerēt uz izmaiņām nākotnē… Februārī Gētes institūtā Rīgā norisinājās trīs dienu komiksu radošā darbnīca, ko vadīja komiksu zīmētājs un ilustrators Pauls Pecels no Berlīnes. Rīgas centra tukši stāvošo ēku apskates iedvesmoti, 17 visas trīs Baltijas valstis pārstāvošie darbnīcas dalībnieki ķērās pie aizraujošu stāstu zīmēšanas un ar saviem zīmuļiem atgrieza dzīvību pamestajās vietās. Divu toņu drukas tehnikā iespiestie darbi no 19. aprīļa būs izstādīti Gētes institūtā.

Iepazīstiet pārsteidzošos Latvijas, Lietuvas un Igaunijas jauno talantu eksperimentālos komiksus! Izstāde būs apskatāma no 20.04.2017. līdz 31.05.2017.

Facebook pasākums šeit