Māras Upmanes-Holšteines veiksmes zelta likumi

Dziedātāja Māra Upmane-Holšteine uz dzīvi skatās ar smaidu, un no malas šķiet, ka viņas harmonija nav iedragājama. Kā viņai tas izdodas? Mārai ir savi veiksmes zelta likumi, kuri ļauj dzīvot vieglāk un piepildīt savus sapņus.

1. Klausi savu iekšējo balsi

Dzīvoju pēc likuma – uzticies savai intuīcijai. Ja šķiet, ka kaut kas nav domāts tev, lai cik tas būtu kārdinoši, ar vieglu prātu atsakies. Ja jūti, ka nožēlosi neizdarīto, – pārkāp sev, saņemies un izdari to. Ja ir, kas neļauj tev naktīs gulēt, – pārdomā vai tas ir tā vērts, lai mocītos.

2. Žonglē gudri

Darbs ir labi, bet tas nāks un ies. Visu pasaules naudu tāpat nekad nenopelnīsi. Nedrīkst sevi sadedzināt, jo tad pat mīlēta profesija var apgrūtināt. Izbrīvē laiku sev un saviem mīļajiem un pēc tam ar sparu atgriezies darbos. Atrast līdzsvaru starp daudzām pusēm, uz kurām jāizskrien, ir grūti, bet tas ir jāmācās. Līdzīgi kā žonglēšanā – visas bumbas ir jānoķer, ja kāda nokrīt, priekšnesums pagalam.

3. Mīli un esi kopā ar ģimeni

Bieži darbs nostājas pirmajā vietā, īpaši, ja esi radošas profesijas vai nenormēta darba laika pārstāvis. Tad galvenais vismaz brīvos brīžus izbaudīt ar tuvajiem. Nolikt telefonu, aizvērt datoru un patiešām pabūt kopā, parunāties, teikt labus vārdus mājiniekiem… un sev! Apzināti atslēgties no visa, lai mīlestību nevis pasakām ar vārdiem, bet sajūtam laimīgā kopā būšanā.

4. Mācies pateikt nē.

Kad tu sāksi cienīt savu laiku, to sāks cienīt arī citi. Pret teikumu „es tiešām apsolīju sev šonedēļ neko papildus neuzņemties” neviens nevarēs iebilst.

5. Atrast iekšējo mieru

Atrodi to savu mazo domu, savu mazo noslēpumu, iekšējo mieru, iekšējo smaidu. Un tad ar tādu sajūtu – es zinu savu vietu un, galvenais, es šo visu daru sev – daudz vieglāk virzīsies darbi. Stress reti ir labs palīgs.

6. Sāc ar smaidu

Nu a družba načinaetsa s ulibkoi“. Kā vecā multfilmā teikts. Pat ja esi savārījis ziepes, nokavējies, kaut ko neizdarījis – sāc ar smaidu, tas gandrīz visu var labot.

7. Uzturi sevi formā

Nezinu, kurš spēj neēst pēc sešiem, bet vismaz pēc astoņiem ikdienā neēd vairs neko treknu. Jo labāk uzturēsi sevi formā, jo vairāk jutīsies apmierināts. Ja esi apmierināts ar savu augumu, tas dod lielāku pārliecību par sevi.

8. Nemeklē ideālus

Ideālās komandas nav, ideālās savienības nav! Vienmēr būs kāda domstarpība. Labāk iemācīties pieņemt, kā tavi tuvie reaģē konkrētās situācijās, un neuztver to personīgi. Iemācīties sadzīvot! Citādi var gadīties, ka no vilka bēgsi, lācim uzskriesi vai visu dzīvi pavadīsi neesošu ideālu meklējumos. Atgādinājumam – pat ar sevi taču ne vienmēr esi vienisprātis un apmierināts!

9. Izvēlies darbu, kuru mīli

Tādu darbu, kas palīdz veidot tevi kā personību, nevis – kas tikai nes naudu. Tad arī visi šķēršļi būs pārvarami. Jo tas taču ir tā vērts!

10. Rast darbā prieku

Laiku pa laikam izvērtē, ko dari pienākuma dēļ un kuri izaicinājumi tev joprojām patīk! Ja jūti, ka esi iestrēdzis pienākumos, tad kaut kas jāmaina, jo galvenais, ejot cauri šai dzīvei, tomēr ir nezaudēt prieku un vēlmi no rītiem celties.