Jaunieši kopā ar senioriem trenējas runas mākslā

Biedrības “Avantis” jaunieši īsteno bezmaksas radošo darbnīcu ciklu “Viena komanda”, kas tika izveidots, lai veicinātu jauniešu – senioru savstarpēju sapratni, jauniešu uzņēmīgumu, kā arī palīdzētu senioriem justies kā īstai mūsdienu sabiedrības daļai. 

Otrā “Viena komanda” darbnīca – Runas māksla, norisinājās 2018.gada 16.jūnijā, kuru vadīja brīnišķīgā latviešu aktrise un pedagoģe Anita Grūbe. Šī darbnīca bija lieliska iespēja jauniešiem, tāpat arī senioriem apgūt prasmīgas runāšanas pamatelementus un iegūt dažādus vērtīgus padomus par to, kā labāk sevi pasniegt publikai. Tējas/kafijas pauzītes un garšīgas pusdienas pie kopīga galda, protams, arī šoreiz neizpalika!

Dalībniekiem ļoti patika, vienlīdz interesanta tēma gan jauniešiem, gan senioriem. Vairums dalībnieku uzsvēra, ka vajadzēja vairāk praktisko nekā teorētisko, tāpēc gribētu vēl vienu nodarbību tieši, lai gūtu praktiskās runas māklas iemaņas. 

Patīkami, ka vadītāja Anita stāsta visu caur pieredzi, ko viegli var salīdzināt ar parasto ikdienas dzīvi, tāpēc viss stāstītais ir saprotams, kā arī uzmanība tiek noturēta. Dalībnieki uzsver, ka patīkami būt dažādā auditorijā, intereses var savienot abām vecuma grupām. 

Projekts ”Viena komanda” tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros