Jaunieši noskaidro, kur palika lati

Kā zināms, 2014. gada 1. janvārī Latvija kļuva par 18. Eirozonas dalībvalsti, un līdz ar to valūta – lats – ir palikusi vien kā mūsu vēstures relikvija. Taču, kā noskaidroja jaunieši raidījumā “Kur palika?”, lati aizvien ir atrodami daudzās mājās. Tiek lēsts, ka kopumā Latvijas iedzīvotāji savā rīcībā noglabājuši 60 miljonus latu.

Jauniešu mediju kustības “Young Media Sharks” pētnieks Valters Kalcenaus raidījumā viesosies pie bijušā Latvijas Bankas prezidenta Einara Repšes, lai viņu iztaujātu par lata vēsturi. Tāpat Valters kopā ar mākslinieku Laimoni Šēnbergu Latvijas Bankas gaiteņos centīsies izpētīt dažādās lata stilistikas. Raidījuma vadītājs dosies arī pie “Variant” dizaineriem Rūdolfa Strēļa un Artūra Analta, kā arī pie Vijas Zariņas, lai ieraudzītu, ko mākslinieki radījuši no tautā iemīļotajām banknotēm. Pētnieks arī iztaujās garāmgājējus, lai saprastu, vai lati vēl aizvien raisa siltas atmiņas. 

Detektīvu cienīgai izpētei Valteram ir arī īpašais palīgs – taksis Notārs, uzticams līdzgaitnieks lata izpētes stāstā. 

Raidījuma ideja ir tapusi “Young Media House” radošajā inkubatorā, testējot jaunas mediju idejas, kas uzrunātu tieši jauniešu auditoriju.  Starp daudzajām jauniešu idejām izkristalizējās viena, kas iedzīvināta TV raidījumā “Kur palika?”. Tie būs izklaidējoši un izzinoši stāsti, kas ļaus jauniešiem uzzināt ko vairāk par savulaik populārām lietām, tendencēm vai parādībām, kas nu jau palikušas vēsturē. 

TV pārraide tapusi ar Vācijas  Federālās Ārlietu ministrijas atbalstu. 

Raidījumu piedāvā jauniešu organizācija “Avantis” un mediju kustība “Young Media Sharks”. 

Skatīties raidījumu: http://straume.lmt.lv/lv/raidijumi/raidijumi/kur-palika/1036409